Why would you?



bu film de en sevdiğim şey şurda şu kadının "why would you?" diye gülen hali.
çok sevimli lan : ) çok doğal duruyo. aynı şekilde tomeyto espirisindeki "tomato" deyişi de öyle.
ama normal hali çok nötr. itici bile denebilir.

mezar turizm kardeşimiz daha önce bahsetmişti "bazen batılılara özenirim" diye. mısır gevree kısmını sevmiyom ben edirnede kahvaltıda hep ondan yerdim genelde tiksindim. bi de normal yemek severim. yemek yemek önemli bişey benim için. ucuza getirmemek, aceleye getirmemek lazımdır. harbi yemek kültürü çok güzel bişey bence. herkes sever de çoğu insanın ağız tadı yok.
sırf doymak için yememek lazım insanların en büyük refahı yemek yeme konusunda sağlansın ve herkes mutlu olsun isterim. havyarlar, şampanyalar aksın evet. E diye bi kanal var ya orda bi adam vardı et uzmanı ama görseniz neler neler. nerdeyse pırlanta fiyatında etler var. ama hayvanlar da öyle soyu sopu belli. hayvanların soyağacı senin benim soyağacımdan daha iyi biliniyo. bi tane hazırladılar mesela adama özel. böyle mangal olayına girdiler ama ete özel hiç bi sos yapmadan pişiriyo tabi şahane görünüyodu tabi tadı allah bilir nasıldır. öyle bi meslek lazım insana. geze geze asım göre göre asım kıyı kıyı gezicen yiyecen paylaşıcan milletle.

aslında bizde genelde amerikan kültürüyle beslenmeye alışkınız artık ama onun da kötüsü geliyo mesela özel hamburgerciler yeni yeni açılıyo. bizim bi abinin mekanı var mesela orduda oraya bi usta almışlar mesela bi hamburger yapıyo piiiuuff yani zincir tükkanları olan hamburgecilerde doyurucu bi menüye vereceğin paraya o mekanda daha mis olanı yiyebiliyosun. üstelik daha temiz.

yani yeri geldiğinde taco, kanlı biftekler, vanilyalı kolalar, çiiz kekler, yabanmersinli turtalar, yumurta-kurufasulye ve ev yapımı sosisli kayfaltılar, italyan şarküterisinden sandviçler, pekmezli krepler de arada güzel olurdu. ha bunların ülkemizde de var ama olmayanlar gelsin demiyorum. gelecekse mesela adana kebabı istanbul'da her yerde var ama asıl hali adanada yeniyorsa öyle olsun istiyorum. çünkü diğer türlü ayağınıza gelince sırf ticari bi kaygıyla geliyo. öyle olmayan yer de az. frençayzing olayına karşıyım. vedat milor abinin dediği gibi fiyat-kalite dengesi olması lazım. bizim güzel bi deyimimiz var nedir o?
"yerinde yiycen"dir. her şey yerinde güzeldir o zaman onun adı kültür olur. diğer türlü yerellikten çıkar.

mesela şimdi sabah ve ben açım. italyan kayfaltısı tatlı olur derler kek, kurabiye filan. ya da amerikalılar gibi daha böyle krep mirep ya da türk usulü geleneksel köy kahvaltı sofrası da iyi mesela ama benim en sevdiğim ingiliz usulü. uzakdoğu sofraları hep ufak böyle tuzsuz, soya soslu, lokmalık duruyo ama kore mutfağını kendi fast food şeysi varmış mesela. bizim döner gibi dünyada artan bişey olucak diyolar. adını unuttum ama orda bi yemek vardı çok güzel gözüküyodu mesela.








sabah için ağır deniyo bizim damak kültürümüze pek uymuyo hani kurufasulye ve bol etli ama bence şahane en güzel yanı o. yağlı ekmekler, soslu sosisler filan mis gibi ya la..
acıktım amunike



1 yorum:

  1. vanilyalı kola isveçte satıyor koka kola. ama buraya getirmediler nedense. hep bizi hakir görüyolar.

    YanıtlaSil