kuzey-güney


bu akşam gene izledim de seviyom lan bu diziyi. kuzey sağlam bi kardeşimiz, güney tam bi sığır. bi de o tripleri iyi yapıyo hep bi serserilik kovalıyo filan. ama dizinin sevdiğim olayı para konusu. normal hayatta herkesin en temel olayı paradır bu dizilerde genelde olmaz. olsa da bi bölümde sırf para sıkıntısını anlatmak için hayatında ilk defa para sıkıntısı çekiyomuş gibi bütün bölüm bu konuya ayrılır. o konu boyunca saçma sapan bi kurgu yaparlar. ama burda normal bi para sıkıntısı olayı var mesela adamın. onun için dövüşüyo taksiye biniyo para kalmıyo bulaşık filan yıkıyo filan. bi de normalde o adam bu işleri yapacak biri değil dimi? dizide de o işe girince mesela bulaşıktan örnek vereyim. para bitiyo bulaşıkçı ilanını görüyo giriyo içeri ordaki adam dalga geçtiğini düşünüyo yani bi tipine bak sen böyle şeyler yapacak birine benzemiyon der gibi. yani normal hayatta da bu adam öyle bi şeye kalkışsa bu tepkiyi görür dimi. ha onu dizide güzel anlatıyolar yani.
ya da yakışıklılık güzellik meseleleri öyle. dizide uçak gibi kızlar oluyo ama sanki bu güzelliğinden haberi yokmuş gibi oluyolar. ya da o dizide anlatılan dünyadaki herkes güzelmiş gibi. o da burda iyi anlatmışlar. dizideki kızı da beğenmiyomuş insanlar öyle yazmışlar baktım demin. bence iyi yani güzel iyi de oynuyo gibi. drama olarak bence başarılı olmuş bu.

1 yorum:

  1. peder bey izliyordu geçen. sahneler daha kısa olsa çok güzel olacak. kuzey geçen bölümde sahilde birini arayacak 15 dakika sürdü sahne. uzaktan geldi yürüdü geldi oturdu kalktı telefonu aldı aradı kapadı bi daha aradı açtı kız konuştu kalktı gitti geldi sahne bitti. bu ne lan !

    YanıtlaSil