murat menteş ve kasımpaşalı vampir

Dunyabizim.com da ki röportajdan hemen gereken yerleri kopyalayım ..

romanın konusu hakkında şöyle diyor büyük üstat :

"Konum şu sıralar bestseller olan kitaplarla aynı. Onun için açıklamakta hatta anlatmakta bir sakınca görmüyorum. Biliyorum ki ben burada bunu anlatınca okurlar daha da merak edecekler..

Kahramanımız dokuz yüz altmış bir yaşında bir vampir. İstanbullu bir vampir. İstanbul sevdalısı, son altı asırdır Kasımpaşa’da yaşayan bir Türk.

Bir gece yarısı Hayko Çepkin’in “Betaraf Et” parçasının klip çekimlerine şahit olur. “Altı üstü beş metreydi” sözüne takılır kalır. Bunu günlerce aklından geçirir. Vakti evvelinde Fatih Sultan Mehmed Han’a İstanbul’un fethinde yardım ederken işittiği hadisi şerifi hatırlar. Ona da aylarca takılı kaldığını anımsar. “Bundan da kurtulurum” der fakat dedikçe daha bir bağlanır kefen olgusuna.

Nitekim sonuçta vampirimiz Müslüman olur. İlk önce beslenme alışkanlığını değiştirmesi gerekir. Büyük zorluklar atlatır. Bir çeşit suni hayata geçer. Kasımpaşa camii imamıyla hemen her gece buluşmaya başlar. Aralarında akıllara durgunluk verecek diyaloglar geçer. Yalnız, vampirimiz yatsı haricindeki vakit namazlarını eda edememenin üzüntüsü içindedir. İmamın da önerisiyle bir gündüz gezen olma inancıyla hacca gitmeye karar verir. Arafat’ta dua edip tövbe etmesiyle sorunun çözüleceğine inanmıştır.

Olaylar gelişir.."

dunyabizim.com

murat menteş'den yine facebook durumlarımızı süsleyen cümlelerle dolu bir kitap bekliyorum ben.. eylülün 2. yarısında çıkıcakmış kitap. tam okul başladığın da trende okurum bende. 3 ay sabredicez artık . o aralarda 1-2 tane şiir patlatsa süper olur.

5 yorum:

  1. şiir için garanti karantinayı yayınladı. yolda bitirdim. müthiş.

    YanıtlaSil
  2. bende de var kuzen o kitap .. kitap olarak demiyorum zaten 1-2 tane öle çıkarsın okuyalım 1 ay mest olalım :D

    YanıtlaSil
  3. keşke murat menteş olaydım

    YanıtlaSil
  4. neyin var dostum blogspot resmin bile param parça olmuş.görüşelim biara

    YanıtlaSil
  5. sorma kerem anasını sikeyim böyle hayatın ben

    YanıtlaSil