reloaded

okulla ilgili sıkıntılarım var. belki de ben kendime sıkıntı yapıyorumdur bilmiyorum. he eleştirecek, kızacak bir olay olmuyor bu dönem de yazı yazamadım pek onun için . hala da sıkıntım yok o yüzden yazımın konusu bu dönemler deli gibi oynadığım bir oyun hakkında olacak : LEFT 4 DEAD 2




Oyunun birincisini de oynuyordum ben ama tek başıma oynadığımdan fazla bir takım ruhu oluşturamıyordum sanal oyuncularla . He oyunu bilmeyenler için tek başınıza oynayacaksanız eğer diğer 3 karakteri pc oynatıyor. Bu gerçi baya işinize yarıyor . Garibanlar size çok yardım ediyorlar çünkü. Sağlık çantalarını bile sizin için feda ediyorlar. Siz ise oyun gereği onları geride bırakıp "rescue" noktasına kaçıyorsunuz. Onlar gelirlerse geliyorlar gelmiyorlarsa finalde "in memory" olarak zihinlerde yerlerini alıyorlar ..

Neyse işte ben tek başıma oynuyordum yine oyunu özgür de yanımda abidik gubidik bir oyun oynuyordu. Sonra bir de baktım benim oyuna girmiş. Ama o zamanlar cahiliz tabi oyunu beraber oynamayı bilmiyoruz. Farklı farklı yerlerde oynuyoruz işte . Neyse ramazan olduğundan iftara çıktık sonra yemek yedik falan ama aklımızda oyun var. Yine oyuna gittik "abilere" sorduk "şöle şöle" diye anlattılar. "atrium" bölümüne başladık . Bölümde 13 adet gaz bidonu var bunları toplamamız gerekiyor.

Deneme 1 : "napıcaz şimdi sanırım bunları toplıcaz" diyerek başladık. Dilli zombi,AYUCUK ve diğer garip varlıklar bizi haşat etti..çift haneli sayılara ulaşamadan iptal olduk.. deneme 1 başarısız..

Deneme 2 , deneme 3 diye yazmama gerek var mı bilmiyorum yine başarısız olduk. Yerlerde zombilere yem olduk.. Sonrasın telefon geldi Efkan aradı bende geliyorum dedi..

Neyse Efkan geldi.. yemek yedi. Oyunun heyecanı hala Özgür ile benim içimde ama . Birbirimize "reloaded" diyerek şakalaşıyoruz falan. Efkan'a oyunu anlattık . Biraz isteksiz olsa da "tamam" dedi.. ve görev yeniden başladı.

Bu sefer durum daha kötüydü. 3 kişi normal 1 pc olarak daha başarısızdık. Beraber aynı yerde aynı zamanda olamıyorduk zaten.. Geçemedik ve pes ettik.

Sonraki günlerde özgürle denedik ve başarılı olduk. Oyunun prensibi belliydi; hızlı ol ve beraber kal. Bu prensiple oyunda bütün finalleri geçtik. Aslında direk finaller açılınca geçiliyor. Enerji olarak daha bir avantajın oluyor çünkü bir önceki bölümden hırpalanmadığın için.

Öneri : oyunu herkes sevecek diye bir kaide yok. Bizim gökhan sevmedi mesela . "Call of Duty daha güzel" dedi. COD da güzel evet aslında ama bu oyunda bir "survivor" mücadelesi var. hayatta kalmaya çalıyoruz.. Neyse oyunu FPS sevenler oynasın bir denesin. Gerçi denemişsinizdir. He oyunda bol bol hap,adrenalin iğnesi,dinamit alın.. Sonra tekli yerine kılıç yada PALAyı tercih edin. Yakınınıza gelen zombileri daha kolay halledersiniz . AYU dediğimiz büyük yaratığın uzağında durun. Çok zor ölür :( ..

iyi eğlenceler şimdiden..

REEELOAADEDD!!!!

4 kişi bulup bir parti yapabiliriz..

2 yorum:

  1. nu oyunu ilk defa üniversitede gece yarısı ışıklar sönükkten 5 artı 1 ses sisteminde oynamıştık. cadı ile karşılaşmam hala hafızamda....

    YanıtlaSil
  2. ahaahhah hacı ben
    mde aklımda o karşılaşman afkaofkaofkapef:D diri diri diri diri did:D

    YanıtlaSil