Ölmeden önce yapmanız gereken 100 şey : Hamama gidin!


her türk erkeğinin yapması gereken bir şey bence. ama tırt otel hamamlarından ziyade eski hamamları ziyaret edin. jakuziden daha güzel bi şey. bayadır gitmemiştim eskişehirdeyken gittik bi akşam acayip güzeldi. hamam bizim kültürümüz sonuçta törkiş hamam and bath. ama gençlerimiz bi haber. gidip pes oynuyolar, gitar hiro oynuyolar..
neyse hiç gitmeyenler için hamam kültürü hakkında bilgi vereyim de öyle gidin.

işte yeni başlayanlar için hamam:

"hamama giren terler" lafının gerçek olduğunu görünce hiçbu kadar şaşırabiliceğinizi tahmin edemezsiniz. ama bu terleme olayı sadece fiziksel değil ayrıca mental bi mücadeleyi de kapsar. hamam zor bi yerdir, ruhunuz da terler.
neyse gidince soyunuyosun malum sonra eşyaları emanete bırakıyosun, anahtarı bi don lastiğine bağlıdır muhtemelen. kaybolmasın diye bileğine takıyosun. sonra peştemali doluyosun bizim gibi gençler donunu götünden ayırmıyo ama bazı dayılar var direk çözüyo böyle ne var ne yok korkuyosun "abi noluyo yaa" diye. o sebepten donu çıkarmadan üstüne peştemali dolayın öyle girin siz alışkın değilseniz ve girmeden önce susuz kalmayın. akabinde sığır gibi hemen dalmayın nefes alamazsınız yoksa. önce girişin önünde oturun biraz ağır ağır alışın tansiyonunuz düşmesin.

daha sonra girin ve hamama giren terler lafının fazla hafif kaldığını görün. sıcak su kullanmazsınız muhtemelen. soğuk su dedikleri de baya sıcak bişey içeriye göre ve döktükçe terliyosun ve terliyosun ve hep terliyosun. daha sonra göbek taşına yatın. ortam sıcak zaten bi de göbek taşı daha da sıcak olduğundan yattığınız yerde bayılabilirsiniz dikkat edin başınız dönüyosa kalkın.
neyse bazı hamamlar çok fena mesela eskişehirde gittiğimiz öyleydi normalde hiç öyle sıcağına gitmemiştim çok fena oluyo insan. o yüzden hiç yatmaya filan yeltenmeyin.
diğer insanlarla kaynaşın ama erkek gibi olun. hamamda öyle bi hava var zaten gizliden gizliye erkeklik savaşı var. o yüzden hamam kültürü eşcinsel muhabbetiyle sunuluyo ecnebiler tarafından ama aksine içerde baya erkek gibi hissediyosun kendini. hatta bazı dayıların peştemali açılıyo gayet sakin toparlanıyolar ama biraz korkutuyo insanı. o yüzden sevimli, parlak biriyseniz gitmeyin siz. bknz: hamam oğlanı.
daha sonra kese attırın eklemler birbirine geçsin. kese sırası beklerken içerde bağıran görürseniz korkmayın. cidden sert çalışıyolar alışkın değilsen pelte olursun. daha sonra masajını yaptır biraz daha takılın.
işimiz bitince gene sığır gibi çıkıp giyinmiyoruz. öncelikle kapının önünde oturun biraz.
orda bi abi bulunur size havlu tutar ve yukardaki resimdeki elemanlar gibi sarar. ve yukarı yollar. biraz da orda oturup terlersiniz. o esnada benim en sevdiğim kısmı başlar. başka bi abi gelir içecek ne istersin der. öyle kolaydı, fantaydı abidik gubidik bişey istemeyin.
soda, ayran, limon ve tuz verilir genelde. atom da diyen var. hamamdan çıkınca içilecek en güzel şey odur. tansiyonunuzu düzenler, serinletir. 2-3 bardak çakın. sonra başka bi abi gelir tekrar havlunu değiştirir gene paket eder. çocuk gibi hissediyo insan kendini. biri giydirir biri soyarken insan çaresiz hissediyo kendini. ben öyle hissediyorum. işte en son gidişte ben duruyorum adam sarıyo, ibo da gülüyo noldu diyo, çaresizce ağzımdan döküldü, "sikmeler bari..".
her neyse daha sonra dışarı çıkıyosun kendini pırıl pırıl ve hafiflemiş buluyosun.
ayak tırnaklarından, saçının ucuna kadar gözeneklerin açılmış gibi hissediyosun.
en önemlisi büyük bi mücadeleyi başarmış bi erkek gibi hissediyosun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder