lisede bi hoca vardı..


"bu muhabbete kadar geldik mi.. vay anasını ya.." demezseniz anlatayım. şimdi lisedeki matematik hocasının şeysi geldi aklıma adam çok yaşlı ve ses tonu çok fenaydı. yukardaki foto cahit arf e ait o da onun kankası gibi işte düşünün epey yaşlı bi de tesadüf ona çok benziyomuş şimdi farkettim. ama hiç gülmezdi. asık surattan değil de yaşlılıktan zor geliyodu belki. herkeste korkardı ama daha çok hürmet gibi çünkü adam üniversite hocası gibi. dili filan da öyle cebir filan diyodu adam hala...

neyse benim en unutamadığım anısı bigün tam sınıfa girerken biri kağıttan uçak yapmış, klasik lise tenefüs oyunlarından, bu da tam sınıfa girince önüne düştü. herkes ayakta bekliyo böyle ne diycek,ne fırtına koparcak diye. ama hoca gayet sakin geldi, ağır ağır eğildi, uçağı yerden aldı, biraz baktı sonra attı böyle havaya. sonra uçak saçma sapan dönüp yere düştü sonra uçağı atan arkadaşa döndü:

"aferin oğlum son model uzay mekiği yaptın. sizin yaşınızdakiler avrupada top oynuyor sen hala.. sözlü yapacağım ama sondan başlayalım bugün.."

bi de sözlü olayı var değişikilik olsun diye. ama hep sondan başlardı... hiç değişik olmadı.

bi de akşamcıydı. bizim memlekette zaten bi kaç mekan var o da böyle babaların gittiği ağır mekana (köşk) değil de barımsı (yosun bar) bi yere giderdi sahildeki. orası daha genç ama hayatı kaymışlara hitap eden bi yerdi. bizim ordu-giresun hattındaki simsar abiler, bi takım yitik insanlar filan giderdi oraya. bigün bizim arkadaşla gitmiştik orda tanıdık az oluyo diye. baktık bu da orda tuvalete kalkarken bizim masaya döndü. tabi adamda gözler epey bozuk, hem tanımazdı da muhtemelen ama bize doğru dikkatli bakınca gayri ihtiyari kalkar gibi yapıp "merhabalar hocam" deyiverdik. o da "sağolun gençler afiyet olsun" dedi. sonra oturuyoruz çıkmaya yakın garson bize 2 bira getirdi o da kalkmış gidiyodu "başıyla selamladı" anladık o yollamış. biz de "sağolun hocam" manasında başımızı salladık. sonra yanımızdan geçerken "çok oturmayın haaa" deyip ahhahaha diye tiyatrocu sesiyle güldü sonra ağır ağır çıktı mekandan. güzel bir akşamdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder