bir küçük macera - 3


-abi top şişircemmmmm

içerdeki çalışan insanların hiçbiri tamer'e ve tansel'e bakmıyordu. daha yüksek bir sesle.

-abiiiii

-he

-top şişirtcem

- he ver..


fıss tıss. şişirdiler topu. 5 kuruşluk sembolik bir rakamda ücreti verdikten sonra topu sektire sektire mahalleye doğru yol almaya başladı çılgın ikilimiz. tamer 6 yaşında olduğu için genelde maçlarda fasülyeden oynardı. yani attığı goller ve yaptığı fauller sayılmazdı. tansel ise ilkokul 1'e gittiği için takımda yer bulabildikce oynuyordu. driplingi iyiydi..

tansel heyecanla sordu :

-hiç gerçek topla oynadın mı ?

-yok oynamadım

-gerçek topu sen elinle kaldıramassın zaten. pas verseler bayılırsın amk

-alala niyeki?

-kuzenim almanyadan gerçek top getirmişti bi keresine. çok ağır bir top.

bu gereksiz ama tamer'i şoka sokan muhabbetten sonra mahallenin girişe geldikleri sokakta birden arkadan bir ses duyup irkildiler..

-LAANNN ŞİŞŞŞ!!

bu arka mahalledeki cemil ve yiğeni yunus idi. birinin elinde domates, diğerinde patlak top şambreli vardı. tamerlerin arka mahallesinde roman vatandaşlar otururdu. kendilerini televizyonlardan çok neşeli insanlar olarak tanısak da genç yaşlarda çok hırçın ve kavgacı olurlar bilirsiniz..

tamer ve tansel saf saf çocuklara doğru baktılar.

- yunus geçen hafta kaybettiğin top değil mi lan ?

-hee aynen o . ver lan topu.!

tamer bunun bir dümen olduğunun farkındadır :

- top erhan'ın bi kere .

cemil gerçekten bu bilmiş cevaba çok sinirlendi ve kurnazca bir cevap verdi tamer'e

-sikerim erhan'ın sülalesini lan ver şu topu..

küfürler tamer'in suratında yankılanırken yunus çoktan topu alıp avucunu tamer'in yanaklarıyla dolduracak güzellikte bir tokat için elini kaldırmıştı

-şııraaaakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

tamer ve tansel durumun şokunu atlattıktan sonra mahalleye doğru koşarak geldiler. gerçekten çok heyecanlıydılar . heyecandan fazla korku içlerinde geziniyordu. erhan acaba onlara ne diyecekti ? intikam alınacak mıydı ? yoksa "parasını verin lan topumun" diyerek küçük kahramanlarımızı sahipsiz mi bırakacaktı mahallenin fedaisi erhan..

çocukların toplandığı yere geldiklerinde bir kalabalık ile karşılaştı ikilimiz. erhan hemen ayaklandı ve :

- çatçatlar geldi mahalle maçı yapcaz. siz oynamıonuz ama he . verin topu.

- erhan abi topu cemille yunus aldı. sülaleni sikerim dedi sana (nefes nefese konuşuyor)

çatçatlar ve erhan kendi mahallesi karşısında önemli bir karar vermeliydi. belki o son küfür olmasa tamer'den para isteyebilirdi fakat o küfür olayın rengini değiştiriyordu. cemil'i de hiç sevmezdi zaten. okulda teke tek kavga etmişlikleri vardı. erhan etrafına baktı ve

- toparlanın lan gidiyoz. çatçatlar geliyonuz mu siz ?

çatçatlar futbolu iyi oynayan ama kavga işlerinden pek anlamayan bir ekipdi. o yüzden erhanlar çamurla falan bir şekil yeniyorlardı. çatçatlar geri durmak ister gibiydiler ama ekip başı mustafa "geliriz" diyince hepsi birden hareketle gerilim dolu bir yolculuğa çıktılar . hedef çingene mahallesiydi ... tamer en arkadan elinde ufak bir sopayla duvarlara sürterek ekibi takip ediyordu. onun ilk kavgası olacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder