Normal anormal


Asıl anormallik, normallik değil mi? tabi nikine dEngEsiss yazan çocuklarımızdan bahsetmiyorum tabi yahut bunları eleştiren insanlar gibi de olmamayım ben onları da severim doğaldır olmalı hepsi. gerizekalı der geçeriz ergen şeysi deriz her neyse ben daha çok adı konmamış olandan bahsediyorum. yani normal insanlar daha tehlikeli gözükmez mi size? mesela fazla dost canlısı birisi görürsem kesin seri katil diye düşünürüm. çok kibar, sakin ve soğukkanlı konuşan insanları sevmem. Örneğin Sin Cityden Kevin. tertemiz yüzlü, sessiz, sakin bi çocuk.

ya da bir fırıncı düşünelim ekmek yapar dimi. fırıncıyı izlerken bir süre sonra bende bi his oluyo böyle sanki tiyatro oynuyomuş gibi ama aslında gayet normal işini yapıyo ama bence çok saçma hareketleri filan sanki birden heleleee diye çıldırıp unu, tepsiyi dağıtıp çırılçıplak koşucakmış geliyo. çünkü bişey yapmak özünde anormal bişey değil mi. mi mi mi? cevap verin lan arada.
ya da daha soyut şeylerle açıklayıp kafa bulandırayım misal her insancanlısı gibi kendimize belli şeyler atfederiz iyi, güzel, çirkin, sempatik, komik, inatçı, saf, hamarat vsvsvsvs şeyler yapıcaz tabi hayvan mıyız lan! ama bunlar da bi yerden sahiplenip benimsenince ve ona göre davranınca çok komik oluyo. bütün bu insani değerler kabulden ibaret en nihayetinde ama bunları böyle kabul edince tutarsız davranırsak insanlar bizi kötülüyolar. buna da tamam ama bu değerleri gerçekten sonuna kadar savunan insanlara da insan gözüyle bakılmaz mesela ve hatta diyelim dindar olmayı kabullenmiş ve benimsenmiş birisi aslında evinde gizli gizli içki içen kumar oynayan hatta bunlar yetmezse sapık fantezileri olan insanlar olarak kodlanır kafada. halbuse dindarlık en disiplinli ahlak işidir. sevmek güzel şey dostlar der nejat abi ama sevgisinde tutarlı insana köpek denir hatta kader filmindeki gibi bile olur lan. gayet normal ve tutarlı bi hareket. buna aşırı denmemeli çünkü adam sadece seviyo ya da öyle başka bi fazlası yok tutarsızlık bu toplumda kötü bişey ama tutarlı olunca da anormal diyolar? tabii saplantıya dönüşürse ayrı. saplantı da kişi yaptığı şeyi yapmaya şartlanır içeriği önemsizdir derler.lerlerler.
ki burada da saplantıyı hastalık olarak görüp görmemek olayı başlar diğer bir klişemiz olan ya bütün deliler akıllıysa? biz deliysek. bence bu da süper bi buluş değil değişen bişey yokki o zaman altına sıçıp manasızca konuşmak normal olucaktı ben de bu sefer neden altımıza sıçıp gezmek normal diycektim. içerikler önemsiz yani.
ya da biraz somutlaştırırsak bürokrasi de böyledir. mesela hastaneye gittin kağıt alıyosun ordan hasta kabule ordan bilmem nereye bunları yapmazsan bu iş olmuyomuş. hadi len ordan! bi adam bi imza atıcak kağıt parçasına sonra ben gidip böbreeeemdeki taşı kırdırıcam. bu işlemler normal en nihayetinde ama çok komik olmuyo mu yaparken böyle bi "aslında gereksiz"lik hissi olmuyo mu la.
ya da gece saat 5 biraz tehlikeli bi muhitte boş boş gezerken polis seni çağırıyo kimliğin yoksa içeri alıyo. kimlik ne ki? sen basbaya canlısın ama varlığının kabul görmesi için resmi belge lazım. peki asıl polis kim ki? o da devleti simgeliyo mesela. aslında gayet normal bi eylem ama asıl normal olduğu için anormal değil mi bunlar?
simgeler, imgeler ne lan bunlar?

ekibime not: yazıların sonuna çoktan seçmeli sınav kutucuğu eklemeyin sik gibi duruyo. yiğit kesin senin işi bunlar. ayrıca doğum günümü neden kutlamadın lan ben sana mesaj attıydım..

2 yorum:

  1. kerem yaptı olm o işleri :D ayrıca doğumgününü kutladım keremin facebook sayfana yazdığında yorumlarda bu arada doğumgünün kutlu olsun yazmıştım. güzel bir yazı tebrikler. +

    YanıtlaSil
  2. evet ben yaptım onu.sonra silicektim kimse oylamıyodu çünkü.ama silmişiniz siz aferim.

    YanıtlaSil