vincenzo : İmkansız vol3

beni oku : Dün akşam bir mekanda toplanıp favori kızlarımızı anlatıyorduk ve blogdaki yazılarımızdan bahsediyorduk. hatta ben ve dolap yiğit yazılarını okudu (ay fon sağolsun). bunun üzerinde "arkadaşlarımız kendi imkansızını yollasın bizde yayınlayalım" dedik. neyse sözü vincenzo'ya bırakalım.



"Daha önce kıymetli dostlarım Kerem İlter ve Yiğit Tok "imkansız" aşklarını yazmışlardı. Dün gece bana da teklif ettiler. Yazmamı. Allah aşkına şu aşağıdaki maddelerin toplandığı bir insan yok mudur? İnanıyorum ki vardır. Yoksa da umrumda değildir. Sevgiler.



1- Her şeyden önce bakımlı ol. Fiziğin çok önemli değil ama sıfatın çok önemli. Kıllarına tüylerine dikkat et, asap bozma.

2- Topuklu giyip ne benim ne de insanlığın beynini şişirme. Buna hakkın yok. (Bkz: Kenan Doğulu – Hiç Bana Sordun Mu?)


3- Dantelli şeylere merak sarma. 40'ından sonra zaten alaturka giyineceksin, gençken kasma. Renkli giy, hayatımı renklendir.

4- Bir siyasi görüşün kurbanı olma. Radikal tavırlar alma. Fikir üret, polemiğe gir, hakkını savun, sesini yükseltme.


5- Laf türbanlılara gelince atar tutar yapıp, gaylere gelince savunmaya geçme.

6- Ukala olma. Şunun şurasında hepimiz basit bir kuluz. Bir gün geberip gideceğiz. (Bkz: "İnsan acizdir, muhtaçtır, fazla artistlik yapmamalıdır." - Ah Muhsin Ünlü)


7- Hayvanlar gibi kitap oku. Kitapsızlık yapma. Kitap tavsiye et, insanlara okuma bilinci aşıla, bana kitaplar öner.

8- Tarihe ve yeraltı edebiyatına ilgi duy. En azından Fatih Sultan Mehmed'in bir Osmanlı padişahı olduğunu bil. Hakan Günday veya Murat Menteş'in kitaplarından en azından birini okumuş ve yutmuş ol.

9- Bir müzik türünün kölesi olma. Çeşitleme yap. Sadece rock dinleyerek kulaklarının hakkını veremezsin, aptal olma.


10- Türk Sanat Musikisi hakkında genel bir bilgin olsun. Bir şarkı çaldığında "kürdili hicazkar makamında" dediğinde sana aşık olma ihtimalim %10 oranında artış gösterir. Bu müzikten nefret ediyorsan benim de nefretimi kazanma ihtimalin %90 oranında artış gösterir.

11- Mümkün mertebe Galatasaray'lı ol. Arada bir maçlara gideriz. Yok yok gitmeyiz. Tribüne sevgili sokma taraftarı değilim. Galatasaray taraftarıyım.

12- Şiir oku. Hatta yaz. Turgut Uyar, Cemal Süreya ve Özdemir Asaf gibi adamların en azından bir şiirini ezbere bil.

13- 13'ün uğursuz rakam olduğuna inanma. Batıl inançlar insanı köreltir. Allah'a inan, gerisi gelir.

14- Arada bir cuma nemazlarına giderim, oruç tutarım, tövbe estağfurullah derim. Bunlar seni soğutacaksa benden koşar adım uzaklaş. Benim dinim bana, senin dinin sanadır. (Bkz: Kafirun Suresi, 6.ayet)

15- Topluluk içine girince değişme. Kendini birilerine ispatlamak zorunda değilsin. Unutma toplulukla değil, benimle evleneceksin.

16- Tarihi eserlere saygın ve bilgin olsun. Tac Mahal'in Hindistan'da olduğunu bil. Hayat cafelerden barlardan ibaret değil, şımarma.

17- "Benim pek kız arkadaşım yok, erkeklerle daha iyi anlaşıyorum" dediğin zaman senden çaktırmadan soğur, en fazla 2 ay sonra ayrılırım. Feleğin şaşar, ruh sağlığın bozulur.

18- Dostlarımla arama girme, onlarla tanışmak isteme. Ben istediğim zaman tanışırsın. Unutma ki dostlar, sevgililerden daima daha önemlidir. Bunu hala öğrenemediysen Lise'ye 2.sınıftan yeniden başlamalısın.

18- Ayrıldığım zaman arkamdan beddua etme, insan ol. Aptal mısın sen? Belki bir gün yeniden birlikte oluruz? Hayat dramatik ve matematik. (Bkz: Sagopa Kajmer – İnsafa Gel)

19- Zengin biri değilim ama parasız da değilim. Menfaatçilik yapma. Tüm hesapları bana kitleme. Babamın tekel fabrikası yok ve cüzdanım da senin değil. Bunu evlenene kadar bil. Evlenince alırım sana bir akbil.

20- Çay iç, güzel çay yap, çaydan anla. (Bkz: "Çay, henüz her şey bitmedi demektir." - Cezmi Ersöz)

21- Bir enstrüman kullanabil. Üflemeli olursa saygımı kazanırsın. Ergen tribine girip "eskiden gitar çalardım" deme. Hala çalıyor ol. Eskiden çalabiliyor şimdilerde çalamıyorsan, bu senin sadakatsiz bir insan olduğunu gösterir. Enstrümanına bile sadık olmalısın.

22- Kadere inan. El alem İstiklal Caddesi'nde yürürken kafasına cam düşüyor, yitip gidiyor. Hala niye inanmıyorsun? Sakat mısın sen?

23- Biraz ciddi ol.


Yağız Gönüler
(aka Vincenzo Pazienza)"

7 yorum:

  1. Sen neden köpek besliyosun şimdi anladım.

    YanıtlaSil
  2. ne alaka lan. ayrıca sen kimsin? twitter'ımda yoksun, facebookumda yoksun. arkadaşım bile değilsin. konuşma fazla.

    YanıtlaSil
  3. hepinizden nefret ediyorum.. asfjasıofas

    YanıtlaSil
  4. bende bunun erkeği olanından istiyorum :) iyiydiiii

    YanıtlaSil
  5. O kadar da imkansız değilmiş. Lütfen abartmayalım. Bunların bi kaçının eksik olduğu bi kız tanıyorum.

    Bir dost......

    YanıtlaSil
  6. sanal alem delikanlısı pich

    YanıtlaSil
  7. sigiş yok ama, dişiden sigiş istemeyen adama ben daha denk gelmedim

    YanıtlaSil