teknolojik travma

şimdi metro diye birşey var. böyle insanoğlu yerin altından tünel kazıyor içine tren koyuyor ve insanlar bir yerden başka bir yere gidiyor. sonra uçak diye birşey var. biz insan olarak 70 kilo uçamazken tonluk metal parçasının içine insanlar binişiyor ve biryerden bir yere gidiyor. sonra telefon laptop gibi şeyler var. böyle bir insanın elinde bişi var diğer insanın elinde de bişi var, birbirlerini görüyorlar. teknoloji ne kadar gelişmiş arkadaş ya aklım almıyor artık.
lakin son zamanlarda hiç über bişi yapmıyor yok 16 çekirdek yok wirofon falan filan tırt şeyler icat ediyorlar. boğaz köprüsü gibi böyle kocaman bişi inşa etmek olsun ne biliyim insanlığın en büyük projesi olan ışınlanmak olsun hiç böyle devrim niteliğinde bir şey icat edilmiyor ya da yapılmıyor.
ey mühendisler, bilim adamları, filozoflar ve bilimum insanlığa katkıda bulunan bireyler. seviyeli paylaşımlar olarak ya da bizzat kendim olarak sizden şaşırtıcı bir şey yapmanızı istiyorum. hayatıma renk gelsin lan kaç senedir telefondu metroydu devri geçti bunlara şaşırmanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder