Kontrabas

davul en karizmatik enstruman diye bilinir. belki şöyle tama rockstar filan güzel şeyler bunlar. bi ara ben de gittim uğraştım bagetle gezdim filan güzel sanatlarda bi hoca vardı buzuki orhanla filan çalıyodu ondan ders aldım mektepli yani eğitiminden de anlıyodu baya da kolay geliyodu. bana da diyodu sen baya iyisin çok çabuk öğreniyosun normalde 3 haftada öğrenemezler gibisinden fiştekliyodu belki de para veriyorum diyedir. neyse sonra adam görevi bırakıp istanbula gidince kaldı öyle neyse şimdi guitar hero da hard çalabilmek dışında pek işime yaramıyo öğrettikleri.
gene karizmatik olan enstrumanlardan biri davulun kardeşi bas gitar. ama ben sevmem pek.
bence kontrbas çok daha iyi. ama doğru yazılışı kontrabasmış neyse klasik olan bas işte. barmakla çalınınca hele daha da iyi bence. eski vidyolarda filan görünce izlerim hep caz alemlerinde filan. davulun da basın da caz olanı daha çok hoşuma gidiyo abanmadan daha sakin ama eğlenceli böyle üflemelilerle filan çok güzel oluyo ya la. belki de caza meyilim vardır ama giremedik o işlere trip hop şarkılarındaki samplelardan ne kaldıysa işte o var.
yiğit de söylemiş ben de rastladım eskiden çok ilgi alaka oluyo da şimdi bayadır müzik dinlemiyorum ben. dinlesem de trip hop dinliyorum. o da trip hop diye değil. geçen wax tailor geldi ya o hesap. her şeyi tek bi şarkıda oluyo. hem rep olayı, hem bas-drum, hem disc jokeylik, hem caz, hem kesme biçme sample filmlerden filan üstelik daha böyle loop mevzusu olduğundan kafa yormuyo ama tekno-trens işi gibi de düz gelmiyo (sevene lafım yok ben anlamıyorum) daha eğlenceli yani.
mevzu dolambaçlı oldu işte bu alet heybetli böyle ben enstruman çalıyorum diyosun sesi de en kalınından dımdımm kafası iyi. az çok bildiğim bi adam var charles mingus diye onu seviyorum biraz. ortamı da güzel. amerikaya gitsem new orleansa yerleşmek isterdim herhalde. keşke acemiliğim oraya çıksa. ama new yorka gezi için giderdim diğer türlü repçi zencilere güvenemiyorum aga ceaaz diyenler daha insancıl.

2 yorum: