Şehir Şehir Anadolumuz 1

Şimdi efendime söyleyeyim.
Ben geçen haftasonu belli başlı iki ve üç tatil yerini gezmiş bulunmaktayım. Kısa ve öz gezintiler oldu ama çokta güzel oldu iyi oldu.
İşte bi sürü deniz, kum, güneş ve seksi kız kombinasyonundan kaçarcasına gittim Konya vilayetimize. Ovadan geçtim ettim. Kampüs isimli yerin yakınında bi binanın en üst katına çıktım orada konakladım amma velakin dışarı bakınca ' lan bu konya halkı ne yer ne içer ' dedim kendi kendime.
Düz ova böyle.
Hani Istanbulda dışarı bakıyorsun hiç bi şekilde ufuk çizgisini göremiyorsun ya. Konya da bol bol ufuk çizgisi gördüm. 'Noluyo lan' dedim kendi kendime. Bi de hiç tepe yok böyle. Tek tepeyi ' Zafer ' isimli meydanına belediye yapmış. Halkta ' aha tepe ' diyerekten oraya çay bahçeleri doldurmuş etmiş. Onun dışında dümdüz bi yer. Yaz olmanın verdiği etki ile öğrencilerin de gidizlemesi ile her yer boş. Bi umutsuzluk çöktü bana. Lan iyi ki konya da yaşamıyorum dedim kendi kendime. Sonra zamanında boğaza bakıp ' bu ne lan istanbulun en süpersonic yeri boğaz bu mu şimdi ? Bu kadarcık mı yani numaran Türkiyemiz ' diye düşünen beynime birazcık hayıflandım. Sonra bi müddet Istanbula olan sevgimi kendi kendime dile getirdim. Istanbul çok güzel ya. Yeditepe diye söyleniyorlar ama ben hala o yeditepeyi anlayamadım misal. Gültepe, Fikirtepe, Çamlıca, Kayışdağı, Aydos, Maltepe, İdealtepe aha işte yeditepe ediyo. ( Anadolu yakası çocuğu ) Neyse Konyadayken bol bol Istanbulumuzu düşündüm. Keşke sevdiğimiz herkes Istanbulda yaşasa ya. Çok güzel olur bence. Bu arada Konyada trend ıstanbul tişörtleri üzerine. Pek güzel kız yok. Güzel kızlar hep yabancı kızlar ( üniversite öğrencileri ) Meram diye bi yerleri var işte orası biraz güzel gibi. Onun dışında her yer normal böyle. Konya halkı genellikle esmer ve dini bütün insanlar gibi gözükmesine rağmen her türlü karşı cinsi gözleri ile soyan insanlar. Neyse Konya halkını tenzih edelim karşımıza almayalım ama Konyada yaşamaya karar veren Üniversiteyi bitirmiş öğrencinin ben aklını sikeyim demek istedim. Bi de Etliekmek diye yöresel bi yemekleri var ki bildiğimiz lahmacunun incesi. Mevlana Türbesi var işte oralarda hep Konya bırçoları boy gösteriyor. O kadar Konya işte. Allahım inşallah Istanbuldan başka bi yere gitmek zorunda kalmam yaşamak için. Çok seviyorum seni Istanbul. Konya da nasıl yaşanır lan. Öyle işte.

Nadide Sultan'ın Konyalıdan başkasına bastırmam şarkısı gezim boyunca fontumda çalıverdi.

Belediye de çok kendine güvenir bi hal takınarak her tarafa yazdırmış dünya kenti konya mazisine dönüyor diye. Afedersiniz ama böyle dünya kentini sikeyim arkadaşlar.

Konya Karnesi
Ulaşım : 3
İşte bi tramvay var düz olan yolda direk gidiyor böyle başka bi numarası yok. Sıklıkla kalkıyor.
Bi de minibüs var ki sokak sokak dolaraşak şehir merkezine giriş yaptı ( Şehir merkezi, Pendik merkezinden kötü )
Yemekler: 4
Geleneksel yemekler iç karartıcı. Ama süper et yapıyor konyalılar.
Misafirperverlik: 2
Konyada yabancı olmak çok zor. Kendimi Nijeryada gibi hissettim.
Genel:2
Kusura bakma Konya ama daha çok çalışman gerekiyor.

1 yorum:

  1. Ankara'ya gittiğimde ağlamıştım bu ne diye. o yüzden İstanbul dışına çıkmaya niyetli değilim önümüzdeki 38 sene boyunca.

    YanıtlaSil