ve aleyküm selam noel baba

Bunun gibi bir yazı kesin seneye de yazıcam.ama yazmam lazım yani..Okulum biraz yoğun olduğundan alışveriş merkezlerine(şuping sentır) gidemiyorum.Gitsem daha fazla sıyırttırırım kafayı herhalde.noel moel etrafta angut angut geziyo millet.kıyafet alıyolar,eğlencelere hazırlanıyorlar.bazen gerici olduğum için kendimi çok seviyorum.böle salak salak şeylere takılmayacağım çünkü.kulağımı cübbeli ahmet hocaya verdim onu dinliyorum.beni rahatlatıyor adam "o minare bi yerinize mi girdi" diyor isviçrelilere..bu adamında noeli kutlamayacak olması benim doğru yolda olduğumu gösterir aga.yani tamam Hz. İsa'ya da inanıyoruz da doğum gününde göbek atamıcam ben..

Hem ne oluyoruz öle noeli kurban bayramıyla karşılaştırmalar falan..napalım anasını satayım adamlar tv icat edildiğinden beri basıyolar bize noel ruhunu.gözümü kapadım aklıma geliyor direk : casper ağaç süslüyor..

6 yorum:

  1. iste ben buna anlam veremiyorum.. .
    TÜRKIYE'de neden cam agaci süslenir?
    amac nedir??

    burda Hz. Isa'yi bekliyorlar felan filan böyle hikayeleri varda...
    güzel ülkemin güzel insani, senin amacin nedir..
    ya biri bana bunun cevabini versin, Türkiye'de cam agaci süslemekteki amac nedir.. nedir yani.. Hiristiyanlar inanclarindan dolayi yapiyorlarda...b iz niye yapioz? bizde mi Hiristiyaniz`? yoksa sadece bir 'özenti'den mi ibaret hersey, nedir bu...

    YanıtlaSil
  2. olm geçen muazzez ilmiye çığ (yaşayan en büyük sümerolog) hocamızın aktardığına göre bu bir türk adeti imiş. yani onlar bizden almış.
    16 yy da alamanlar sonra fransaya filan gitmiş sonra amerikalara falan filan neyse öyleymiş yani.

    YanıtlaSil
  3. diyosunki orta asyadaki türkler yılbaşı kutluyordu..o zaman bende sapık gibi yılbaşı kutlayup kendimle çelirişim

    YanıtlaSil
  4. @acme

    O sümerolog bayan epey tepki çekti. İsmail Hami Danişmend yaşasaydı baya bi oyardı onu. Kabak yapardı artık :)

    Bu arada kerem şu gerici lafını bırak. İte çakala malzeme veriyosun başka bişey değil.

    YanıtlaSil
  5. kerem yılbaşı değil yavrum ağaç süsleme işini diyorum. çul çaput bağlıyoruz ya hala şaman adetleri filan o açıdan yoksa noel olayı ayrı tabi.

    @vincenzo

    o kadın hep tepki çekiyo zaten her şeye sümerlerden geldi diyo. ama dinozor neticede

    YanıtlaSil
  6. türklerin şaman takıldığı zamanlardan kalma bir şey bu yılbaşı ağacı olayı.noel olgusunun külliyen çalıntı olduğunu şaman/pagan adetlerinden anlayabiliriz. kadına laf etmeden bir kitabını okuyun,hatun kanıtsız yazmamış hiçbir şeyi,bir yerinden de uydurmamış. başka türlü hıristiyanlıktan yıllar önce varolan adetlerin,hıristiyanlıkla beraber farklı isimler almasını açıklayabilen varsa otursun anlatsın.

    biliyorum okumayacaksınız ama belki araştırmacı bi ruh çıkar aranızdan

    http://pagan.psisik.com/index.php?q=node/4

    sitenin ismi çok sikko farkındayım ama ben yazıya bakarım gerisi beni ilgilendirmez

    YanıtlaSil