seçimle ilgili


acme has partiye verdi oyunu, aslında benimde kafamdaki yönetime uygun bir politikası vardı has parti'nin ama durum bu televizyon, internet aleminde öyle bir durumu geldiki herkese karşı akp hatta herkese karşı tayyip gibi bir durum oluştu. bende akp oyumu vermeye karar verdim.

akpnin alacağı yine kesin gibiydi zaten ama oyu verdik bekledik. yüzde elli oyuda aldık. şimdi yine internette aynı geyikler

"Satılan dereler akarsular, kurulacak nükleer santraller, yıkılacak anayasalar, kapatılan çeneler... Hiç önemli değil. Yol yaptırdı çünkü."

şöyle bir durum güncellemesi gördüm.. satılan dereler akarsular ne amk.. satılan akarsunun derenin sana sıkıntısı nedir ? bu 70 senedir satılmayan akarsu dere sana ne sağladı amk ? kafan nerde senin ? adam akan suyu paraya çevirdi. işsizlik maaşı olarak size ödüyor. nükleerede karşısınız di mi ? bir yarraktan haberiniz olmadan karşı olun nükleer enerjiye de, kereste yakarak enerji üretiriz artık amk..

adam garip bir adam olabilir, tayyip yani. herif eleştiri kaldırmıyor kızıyor falan ama bu adam başbakan olduktan sonra benim hayatım daha iyi oldu.. ailem ev aldı, iyi bir alım gücümüz var.. adam vergileri özel şeylere koyuyor.. temel tüketim maddelerine fazla dokunmuyor. eskiden trafikle falan kartaldan mecidiyeköye ikibuçuk saatle giderdim artık bir saat onbeş dakikada gidiyorum kafam rahat oluyor. ben şimdi bu adama oyumu veririm..

anlatamıyorum bakın benim basit bir hayatım var.. anayasaları, tesettürleri , kendi adamlarına yol yaptırmasını düşünmüyorum. bunlar benim hayatımı etkilemiyor çünkü anladınız mı ? lanet bir durum bu kesin öyledir ama benim görüşüm bu. 10 senedir iran olucaz diyorsunuz ayrıca amk ben hala götü açık gezen insanlar görüyorum. o konuda rahat olabilirsiniz yani..

bu kadar

25 yorum:

  1. senin ailen ev almışta bizim elde avuçta kalmadı amk

    YanıtlaSil
  2. he onu diyorum işte ev aldık sabaha kadar akpye veeririm oyu

    YanıtlaSil
  3. hay ağzına tüküreyim kerem

    YanıtlaSil
  4. işin detayı anayasası, cumhuriyet falan umrunda değilse karnım doysun yeter diyorsan atalım önüne bi balya saman yaşa git. insanların iran olucaz diye dövünmesinin derdi kıçını kapamak değil zaten merak etme. düşünce özgürlüğünün engellenmesi, götün değil beynin perdelencek olması. ama bunlar senin umrunda olmadığından anlatsam da anlamazsın zaten. ver sabaha kadar akpye sen.

    YanıtlaSil
  5. aynen zerre umrumda değil diyorum bende. öküz olduğumdan balya samanla da yaşarım.

    YanıtlaSil
  6. re re ra ra kerem kerem buraya. kanka yazıyı okumadım ama sen hep haklısındır.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Kerem abiciğim. Yazdıklarını severek takip ediyorum. Evet, sen de haklısın. Adamlara mükemmeller demiyorsun ki. Hem istediğine verirsin oyunu. Kötünün iyisi bunlar abiciğim. Haklısın.

    YanıtlaSil
  8. :D :D :D sabaha kadar ver akpye sen! iyimiş!!

    YanıtlaSil
  9. madem ev aldınız durumunuz iyi artık bizim bakkala olan borcunu ödesen ya kerem?

    YanıtlaSil
  10. kerem cep telefonuna bak

    YanıtlaSil
  11. geri zekalı baktın di mii :D

    YanıtlaSil
  12. Kişisel düşünme, toplumsal düşün. Senin hayatın iyi olabilir ama hayatı berbatlaşan bir sürü insan var. Onları düşün. Ak parti geldi geleli ülkede hiçbir hayırlı gelişme yaşanmadı. Referandum dediler kendi oyunlarının önünü açmak için, mal halk ona da evet dedi.

    YanıtlaSil
  13. fenerliler hariç bütün ülke fenerden de nefret ediyo. bundan kelli feneri tut amına koduuum

    YanıtlaSil
  14. ya yorumlarınız çok boş gerçekten ya. yeni bir yönetim gelse hayatları berbatlaşan insanların hayatları daha berbat olucak bence. herneyse kimse kimseyi memnun edemez bu konuda..

    şöyle bir blogda böyle bir yazı yazan kafama sokayım ayrıca. artık silememde .. baskıdan korktu derler ! ne diyorum lan ben ?

    YanıtlaSil
  15. ya bi yürü git allasen akarsu dere sana ne sağladı sat gitsin mantığındasın. vatan toprağı onlar bilmem ferkında mısın da? yemişim vatanı diyosan git başka yerde yaşa o zaman senin malca verdiğin oyun sonucu bana girmek zorunda değil.

    hah ne güzel demişsin şöyle bir blogda böyle bir yazı yazan kafamna... gerçekten de. önümüzdeki 20 yıl aldığınız evden çıkmazsın umarım, gereksiz kalabalıksın.

    YanıtlaSil
  16. bişeyler yazıyım dedim de neyse ne ya haklısınız. ben politika siyaset gerçekten bilmiyorum. siz şu "sinirli adsız" yorumcualr forumlarda sözlüklerde pek antremanlısınızdır sizle yarışamam ben. ha şu üstteki yazının da temelinde o vardı zaten. "benim ufak - kötü hayatımı bu parti yönetebiliyor ve ben bu yüzden onlara oy vermeyi mantıklı buldum" ben kendi hayatımı kovalarken sizin hayatınızı düşünerek diğerlerine oy veremedim kusura bakmayın. bi dahaki seçimlerde buraya yine yorum atın siz hangisini istiyorsanız ona oy vericem. o zaman beni daha çok seversiniz..

    YanıtlaSil
  17. '10 senedir iran olucaz diyorsunuz ayrıca amk ben hala götü açık gezen insanlar görüyorum. o konuda rahat olabilirsiniz yani..' güldüm kerem dlkjfsdahgdjashgdjlagjhdslgj. çok güldüm bebeğim

    YanıtlaSil
  18. bir de ben akp'li olmadığım halde şöyle bir şey var ki; akp'li değiliz deyip akp'nin yüzde 52 mi alması amınakoyim bilmiyorum ne sikimse, referandumda sorduğun herkese -ben hayır dedim abi cevabı almam, 12 eylül de yüzde 2lik kısım hayır dedi, sorsanız herkes yüzde 2lik kısımda. hani amınakoyim bir biz mi akp'li değiliz? bence bunları yazmadan, insanların yazdıkları şeylerin altına yorum yapmadan önce yada bir kendinizi sorgulayın amınakoyim. bir de şuna bakın; http://twextra.com/avjyvv . kerem bu arada akp hakkında düşüncelerimi biliyorsun bebeğim, bu kesinlikle seni destekleyen bir yorum değildir. hadi öpüyom herkesi

    YanıtlaSil
  19. "yeni bir yönetim gelse hayatları berbatlaşan insanların hayatları daha berbat olucak bence."

    öyleyse kafa eğip, oturalım oturduğumuz yere.

    YanıtlaSil
  20. başka insanların seçimlerine bile saygı gösteremeyen at yarrakları gelip burda sen çok iyisin de biz kötüyüz halkı düşünmüyo musun mal salak falan diye konuşmasın amk önce herkesin sizinle aynı görüşte olamayabileceğini herkesin farklı fikirleri olabileceğini idrak ettirmeye çalışın cücük beyinlerinize

    YanıtlaSil
  21. herkes istediğine oy vermekte özgürdür kimsenin ona bir şey dediği yok ama sen tutup da "dereler öyle boş duruyordu paraya çevirdi adam" mantığında yazarsan millet de buraya yorumlarını döşer kardeşim! balık hafızalı bir millet olduğumuzdan şu önümüzdeki en fazla 3-4 seneye bakıyoruz,bundan 10-20 yıl sonra tarih tekerrür ettiğinde keşke karın tokluğuna kölelik yapmayaydık diye pişman olmazsınız umarım.

    en acısı da o "artık rahatız hacı karnımız tok" demenizi sağlayan o paraların yine sizin cebinizden çıkıyor olması. klasik politika, hatta en basit politika : cebinden gizlice 5 altın al,2'sini "bak sana altın veriyorum" diyerek ver. bunu bu yüzyılda hala yutuyoruz ya. müstahak olm koyun olana güdülmek!

    YanıtlaSil
  22. Belirteyim akpli degilim, ama şu nükleermiş yolmuş bilmemneymiş bıdırdanmaları da cok sıktı. turgut özal da yaptı bunları, ananı demedi de memurum bilir işini dedi. neyse ne. politikacıların arasında bi laf var, önce kazanıcaksın. nasıl, ne laflarla, ne paraları yedirerek kazandığın ayrı mesele, kazandıktan sonra yaptıkların ayrı mesele. kazandılar mı kazandılar. turkiye son 8 senedir (krizlere bilmemnelere ragmen) en huzurlu zamanlarını yaşıyor mu yaşıyor. gerisi teferruattir bilimum secmen icin. Bu mu huzur yeaea demeyin liseliler. Gidin 10 sene gerisine, 20 sene gerisine bi tabloyu gorun. Kim kimi o ideolojiler icin gotunu kizartiyodu, o kanasusamiscasina tutulan kimisi bos kimisi dolu ideolojiler insanlari ayirt etmeden yataklarinda avliyodu gorun. O davalarin sonu mutlu degil. Lirik bile degil.

    Got sikmakla bi yere varilmiyor. bakiniz 80li entelin, 60li entellektuelin hali, bakiniz gunumuz supersonik alternatif tkp yada bilmemne moda gencligi. Birakin bunlari. Ankarada 8 sene kasila kasila soylendik. Gogsumuzu gere gere. insanin egosu da basiyo, insan ozel hissediyo falan boyle karsi gelirken olan bitene. Sikayetci oluyo olmak bi prestij gibi boyle garip. Neyse. 2 Yildir izmirdeyim, hay sikiyim hepsi lümpen dedim. Dere nereye akiyo, oradan gidiyo izmir insani. 2 sene gecti aradan, simdi bakiyorum da negzel de gidiyolar suyun pesinden. Aferim onlara. Baktilar ki tayyipden karalar cikmayacak, izmir de onlarin. %80le falan hemde. Olay yasam standartlari ne kadar artmis nolmus ona bakar.

    Ha simdi, sol kanattan gelen uzuvlar olarak sermayenin kaymasi geregi anamiz agliyor, sindirmesi zor ama geri kalan %60 in yuzu guluyor kardesler. Kim ne derse desin durum bu. 2 kisiden biri akpye oy veriyosa, o iki kisiden biri mutlu. medya dikteyise veya degil, mutlu, huzurlu ve maddi olarak kendini yeter hissediyor. bu kadar. İlerisi veya gerisi temelde demokrasi boyle bisey iki ucu yagli kazik; azinlik halimizle baariniriz anca. Veya iktidara oynanir gene, ama simdikinden farkli bi bok olacagindan degil, sermaye simdi biraz da bizden olsun diye.

    Ozet olarak,

    1 ) Oy kisinin hakkidir, kime verirse verir. Aklinda vermeme gibi bir ihtimal varsa, vermezsen de istatistiki olarak büyük degisimler sozkonusu olmaz. Ayrica banane, sanane. Haski halk bunlari getirdi madem ozaman ben gidiyorum demek yerine, neden bunu sen mi getirdin o zaman git buradan ben de rahat yasayayim diyeyim. Her tarafi mantik hatasi. Mal miyim ben. O adsizlardan biri biliyo kendini.

    2 ) Medya patronculugunu savunan, sansurculugu, bana neyin dogru neyin yanlis olacagini emrivaki eden zihniyeti chuck norris yalasın.

    3 ) Adam / ailesi ev almis negzel. Helal.

    2 kurus.

    YanıtlaSil
  23. Olay ve durumları içselleştirmek güzel ve insanın doğasında olan, inkar edilemeyecek bir husus. Anti-religionist ve anti-kemalist bir zat olarak yazdıklarını gayet anlıyorum ve hak verebiliyorum. HA BEN AÇIM, ANAM BABAM AÇ. ORASI BAŞKA.

    YanıtlaSil