turistleri mercek altına alıyoruz


neden öyle yapıyoruz ? anlatayım hemen. dur biraz öncesini de anlatayım da yazı uzun olsun. yoksa kısacık olay yani . login olmaya değmez.

1 ay önce falan dolap yiğit arkadaşımızla taksimde turluyoruz. turistlerin yüzüne bakıyoruz. sırtlarında çantalarıyla bu turistler saflığın temizliğin simgesi gibiler adeta. avrupalı turistler özellikle. ellerinde fotoğraf makineleriyle hiçbir tarihi güzelliği es geçmiyorlar.. dedik "bu insanlar iyi lan. orda hiç fakirlik falan çekmediklerinden bizim gibi çakal surat ifadesine sahip değiller" . böyle dedik evet kendi milletimizi yerdik durduk yere. sonra ne mi oldu ? şey oldu . alt paragrafa inelim...

şey işte ya . heh . metroya giden bir asansör var hani taksimde. otobüs durağının solunda kalıyor. orda bi tane akbil doldurma cihazı var. mütiş bi teknoloji gerçekten. pek seviyorum onu kullanmayı. her neyse iki tane türk kadın var , arkalarında da 1 turist çift var.. bu turist çift türk kadınlarını gasp etti kaçtı eheh yok lan öle bişey olmadı. neyse şey oldu . ne hikmetse alet almanca yazmaya başladı. hani o bölge de turist var diye mi ? başka bi sebeple mi anlamadım. hani turist var diye ise neden almanca ? evrensel dil var ingilizce. bu bir alman hacker oyunu mu acaba ? neyse işte kadınlar koydular 20 lirayı bi şeyler yazdı ekran da "aytt uyt şıvalşıtayger" gibisinden 9 sessiz harfin yanyana geldiği kelimeler işte . ben atladım "aa almanca lan bu" dedim . kadınlarda "evet almanca ya bu" dedi. sağa sola baktılar gittiler .. ee sonra bu arkadan gelen anglosaksonlar bastılar tuşlara amk 11 tane jeton aldılar. üstüne para üstünü de aldılar. sonra yalandan kadınların arkasından baktılar. asansöre bindiler gittiler. orda görevli var amk bi danış birşey söyle yok.. sonra "avrupalı böle avrupalı şöle" avrupalının ... neyse... türklerinde kafası rahat herhalde amk 20 liran gidiyor lan . biraz kovalasana paranı.

bende 10 lirayı çift 5 lik yapamadığım için 10 liralık akbil doldurdum. doya doya gezicem bu hafta..

1 yorum:

  1. toplu taşıma kullanan turristten ne hayır gelir lan zati :S

    YanıtlaSil